reggeli : rakott tojás, szalonna, spenót |
rakott tojás, szalonna, spenót
2009.07.20. 14:36
Pontérték: 3
tálalás: 12 fő
elkészítési idő: 12 perc
főzési idő: 55 perc
HOZZÁVALÓK:
340g krumpli
255g spenót
237 ml (1 csésze) ricotta sajt
2 db tojás
30 ml (2 evőkanál ) snidling
6 szelet Bacon szalonna
237 ml (1 csésze) alacsony zsírtartalmú cheddar sajt
ELKÉSZÍTÉSE:
Melegítsük elő a sütőt.
A krumplit főzzük meg egészben, hadjuk kihülni, majd szeljük fel mindegyiket négy felé.
Pároljuk, főzzük meg a spenótot, hadjuk kihülni.
Öntsük össze egy kis tálba a ricotta sajtot, a tojást és a snidlinget.
Helyezzük a krumplikat egy hőálló tálba. Tegyük rá a szalonnát, majd a ricottás keveréket, erre a spenótot, majd a cheddar sajtot. Erre még egy adag szalonna, majd egy adag ricotta keverék. Legvégül tegyük a tetejére a megmaradt krumplit. Majd szorjuk meg sajttal a tetejét.
Süssük meg.
|